Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2006

In memoriam

16 Iulie 2006

A decedat actorul Valentin Cucu - Bujor

In urma unei boli necrutatoare, s-a stins din viata in zorii zilei de 16 iulie a.c. actorul de teatru si film, Valentin Cucu - Bujor.
S-a nascut in anul 1958 in satul Corlateni raionul Riscani. A absolvit Scoala superioara de teatru "B.Sciukin" din Moscova (1980 — 1985) specialitatea actor de teatru, cinema, estrada.

In 1984 a debutat in cinematografie, filmindu-se la studioul "Moldova - film" in rolul central din pelicula "In zorii revolutiei" (regizor Valeriu Gagiu), ecranizare a romanulu omonim de Constantin Popovici.
Dupa absolvirea studiilor, joaca mai multi ani pe scena Teatrului "Luceafarul", continua colaborarea cu studioul "Moldova - film" ("Detinutul misterios", 1986, "Adio, viata de holtei" s/m, 1989 s.a.).

A activat la Teatrul de papusi "Licurici", a fondat un teatru de papusi ambulant, continuind sa se filmeze. Ultimele roluri le-a jucat in scurtmetrajul "Sasa, Grisa si Ion", o comedie regizata de Igor Cobileanschi si filmul artistic "La rascrucea destinelor" (regizor Ion Chistruga), ambele la studioul "Moldova-film".
Moartea lui Valentin Cucu - Bujor este o pierdere mare pentru teatrul si filmul national.

Sa-i fie tarina usoara si amintirea vesnica!Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md