Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2006

Emil Loteanu

6 Noiembrie 2006

Astazi regizorul, poetul, artistul Emil Loteanu ar fi implinit 70 de ani...

Mai multe manifestari au avut loc in aceste zile, prilejuite de semnificatia momentului.
Ieri, 5 noiembrie, la Clocusna, satul de bastina al cineastului, in scoala din localitate a fost deschisa o sala de clasa in amintirea lui Emil Loteanu, in care au incaput amintirile consatenilor, a oamenilor de cultura care si-au adus contributia la edificarea acestui mini-muzeu, primul din Republica Moldova.

Astazi la Biblioteca Nationala a fost vernisata o expozitie consacrata cineastului, poetului, artisului Emil Loteanu. Expozitia este bogat ilustrata de imagini, inclusiv imagini din creatia regizorului (contributia studioului "Moldova - film"), carti, buclete, articole, studii consacrate operei si personalitatii distinsului om de cultura. Ca o prezenta vie, in cadrul expozitiei, este si portretul cineastului, pictat de Valentina Rusu - Ciobanu in anii 60.

Au luat cuvintul, cu ocazia inaugurarii expozitiei, Alexei Rau, directorul bibliotecii, Anatol Codru, regizor de filme, poet, academician, Ion Ungureanu, regizor, actor, ex-ministru al culturii, Boris Movila, redactor la studioul "Moldova - film" s.a.

Cinemateca Romana (Eforie, Sala Jean Georgescu) a programat in perioada 6 - 10 noiembrie curent vizionarea mai multor filme din creatia lui Emil Loteanu.Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md