Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2006

In obiectiv: studioul "Moldova - film"

6 Decembrie 2006

Vizita comisiei parlamentare

Comisia parlamentara stiinta, educatie, cultura si mass - media (presedinte V.Dragomir) a efectuat o vizita la studioul "Moldova - film" pentru a studia situatia economica si problemele cu care se confrunta in prezent institutia data.
Cum se stie, din buget au fost alocate surse pentru reparatia cladirii, productie de filme etc. Comisia a apreciat munca depusa de conducerea studioului (director general Ion Siman).
In pofida faptului ca studioul se afla la autofinantare si autogestiune, prin diferite taxe si impozite, "Moldova - film" a transferat in bugetul de stat suma de 720.000 lei, lucru care a fost remarcat de comisie.
S-a imbunatatit situatia la capitolul remunerarea personalului, de exemplu, salariul mediu, la moment, este de 1450 lei.

"La rascrucea destinelor" - un film in productie

La studioul "Moldova - film" a fost vizionat filmul in productie "La rascrucea destinelor" (scenariul si regie Ion Chistruga), un film de actualitate care reflecta tema migratiei.
La vizionare au fost prezenti: Valeriu Turcanu, vice - ministru al culturii si turismului, presedintele Consiliului de administratie al studioului, Ion Siman, directorul general al studioului, Valentin Todercan, producator general, membrii consiliului artistic Sandu Vasilache, Petru Palamrciuc, s.a.

Premiera noului film se preconizeaza pentru anul 2007.Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md