Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2008

"Nunta muta"

20 Decembrie 2008

Asa se numeste filmul artistic al regizorului Horatiu Malaele (debut in regia de film), realizat cu sprijinul Centrului National de Cinematografie din Romania.

Pelicula este o tragedie despre o nunta intr-un sat din Romania anului 1953, de fapt, o pagina plina de oroare despre dictatura comunista.
"Aceasta poveste am auzit-o in adolescenta mea teatrala de la Octavian Cotescu, profesorul meu. Si a avut loc in Moldova", a matrurisit regizorul.

Filmul "Nunta muta" a avut difuzat in premiera la cinematograful "Studio" din Bucuresti, dupa care a fost proiectat in mai multe cinematografe.

Din distributie fac parte actorii: Meda Victor, Doru Ana, Ioana Anton, Alexandru Bindea, Dan Condurache, Tudorel Filomon, Luminita Gheorghiu, Serban Pavlu, Alexandru Potocean, Victor Rebengiuc.

"Nunta muta" va avea premiera si la Paris in ziua de 7 ianuarie 2009.

Sursa: Publicatiile Independent, 21 noiembrie 2008; Adevarul de seara, 20 noiembrie 2008.Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md